Verkeersmaatregelen i.v.m met de Dutch TT en het TT Festival

ASSEN – Het TT Festival en de Dutch TT trekken veel motorliefhebbers, Festivalgangers en dagjes mensen naar Assen. Om verkeersstremmingen tijdens de Dutch TT zoveel mogelijk te voorkomen is er een verkeersplan opgesteld.

Betreffende het TT festival zijn er in het centrum verkeersmaatregelen genomen om verkeer uit de binnenstad te weren en hulpdiensten de mogelijkheid te geven het centrum in geval van een incident makkelijk te bereiken.

De verkeersbewegingen (van 23.000 motoren, 24.000 auto’s, 16.000 fietsers en 10000 VIP-gasten) naar het TT-circuit verliep vorig jaar nagenoeg zonder problemen, echter toen iedereen huiswaarts wilde keren ontstonden er daadwerkelijk grotere verkeersstremmingen.

Verkeersmaatregelen DUTCH TT

Om toeschouwers zo optimaal mogelijk te begeleiden naar de Motul TT Assen is een groot aantal maatregelen genomen. De routes van en naar het TT Circuit Assen wijken van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli sterk af van de reguliere verkeerssituatie.

Zet daarom uw navigatie uit en volg de borden boven en naast de wegen om op uw plek van bestemming te komen. Er zijn ook andere verkeersregels dan die u zijn aangeleerd.

In het verkeersplan is er voor gekozen om elk parkeerterrein een andere ontsluitingsroute te laten volgen, om de stroom van vertrekkende TT bezoekers te verdelen over het wegennet.

Motoren en auto’s worden na de TT ook via Smilde langs de Drentsche Hoofdvaart geleid, dit om de A28 te ontlasten. Uiteindelijk komt het verkeer weer samen bij Meppel. Het verkeer kan dit jaar ook direct Noordwaarts Assen verlaten en hoeven daardoor niet eerst naar Beilen om daar te keren.

Ook de Oude Tol wordt dit jaar gebruikt als extra ontsluitingsroute. Daardoor wordt het verkeer in vijf verschillende richtingen gestuurd.

Verkeersmaatregelen TT Festival

In het centrum van Assen zijn tijdens het TT Festival tussen 18.00 uur en 6.00 uur alle wegen in en rondom de binnenstad gestremd. Motorrijders en automobilisten worden met verkeersborden naar de noordkant van de binnenstad geleid. Zij kunnen gebruik maken van de parkeergarages Mercurius, Neptunus, Triade en Citadel.

Op dagen van het festival is de P-route rond de binnenstad tussen 6.00 en 18.00 uur bereikbaar. Uitzonderingen hierop zijn de Rolderstraat en de Jan Fabriciusstraat.

In verband met de kermis is de Rolderstraat tussen de kruising Javastraat en het Abel Tasmanplein afgesloten van donderdag 20 juni tot en met maandag 1 juli. Ook de kruising Rolderstraat/Paul Krugerstraat is afgesloten tot de afslag Kloekhorststraat.

Bezoekers van Anholt kunnen parkeren aan de Noordzijde van het Veemarktterrein bij de ingang van de Jumbo parkeerplaats of in de Cité garage.

Overdag zijn alle parkeergarages in het centrum van Assen bereikbaar. ‘s Avonds en ‘s nachts zijn alleen de parkeergarages Neptunus, Triade en Citadel bereikbaar. Van 18.00 uur tot 6.00 uur zijn de overige parkeergarages gesloten.

Motoren en elektrische fietsen kunt u gratis parkeren van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni in de bewaakte stalling bij de Mercuriusgarage.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt