Vrouw ernstig gewond na aanvaring met spoorbrug

MEPPEL – Het treinverkeer tussen Meppel en Steenwijk ligt enige tijd stil nadat de spoorbrug werd geramd door een boot, hierbij raakte een vrouw ernstig gewond.

Het ongeluk vond plaats op de Drentsche Hoofdvaart, een route die Meppel en Assen met elkaar verbindt. De boot wou aanleggen omdat zij moesten wachten op een trein en de brug die open zou gaan, bij het aanleggen ging het mis. De schipper gaf per ongeluk gas en ramde hierbij de brug waardoor de vrouw tegen de spoorbrug aan kwam en hierbij gewond aan haar hoofd raakte.
Volgens getuigen zou ze hierbij ook een trein hebben geraakt, dit is door de politie echter nog niet bevestigd.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse om zich over de vrouw te ontfermen, hierbij krijgen zij ondersteuning van het Mobiel Medisch Team die per traumahelikopter ter plaatse kwam.
Zij is uiteindelijk met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

ProRail doet nader onderzoek naar eventuele beschadigingen aan de brug, zij zullen kijken of het verantwoord is om treinen weer over de brug te laten gaan. Tot die tijd ligt het treinverkeer helemaal stil, de verwachting is dat deze weer rond 15.45 zullen rijden.

Foto’s © Persbureau Steenwyck

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt