Enorme regenbui zorgt voor wateroverlast in Assen

Assen- Vrijdagmiddag om 16.38 uur werd de brandweer van Assen-Oost gealarmeerd voor een melding van Wateroverlast aan de Sternmesschen in de wijk Marsdijk. Kort nadat de brandweer gealarmeerd was kwam er ook een melding binnen dat het Drents Museum aan de Zuidersingel te kampen had met binnendringend water.

Het waterpeil in de vijver aan de Zuidersingel was door de regen dusdanig gestegen dat het water het museum binnendrong. Ook de waterwagen van de post Assen-West werd gealarmeerd om assistentie te verlenen. De Zuidersingel werd na enige tijd afgesloten voor het verkeer. De brandweer pompte het water uit de vijver af in de riolering en een nabijgelegen straat. Na enige tijd daalde het waterpeil zichtbaar.

Hoeveel en of er schade is aan de kostbare stukken in het museum is niet bekend. De brandweer van Assen-West nam even later de melding aan de Sternmesschen over. Hier was het water in een garage gelopen welke deels onder de grond zit. Ook op andere plaatsen in Assen kon de waterafvoer de hoeveelheid water niet aan en kwamen straten blank te staan.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt