Marco Wittmann wint eerste DTM-race in Assen

ASSEN – De Duitse BMW-coureur Marco Wittmann, tweevoudig kampioen in de meest prominente toerwagenserie van Europa, gaat de boeken in als de eerste DTM-racewinnaar in Assen. Zaterdagmiddag won hij de eerste race welke regenachtig begon.

Het publiek kon door de regen genieten van extra spektakel wat de regen toevoegde. Later in de race werd het droog en werd ook de baan wat droger. Op de opdrogende baan kon Audi-rijder Nico Müller de BMW niet meer inhalen waardoor deze genoegen moest nemen met de tweede plaats. Rene Rast haalde de laatste podiumplek tijdens de eerste race. De Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns, die in de kwalificatie al een probleem had met zijn Audi, viel in de race voortijdig uit omdat hij van de baan raakte. Hij zal dus met gemengde gevoelens terugkijken op zijn thuisrace.

W-Series

In de W-Series ging de overwinning na een spannend duel naar de Finse Emma Kimalainen. Na 19 ronden reed zij als eerste onder de geblokte vlag door. De Britse Alice Powell werd tweede, Jamie Chadwick werd derde en vergrootte haar voorsprong op de Nederlandse Beitske Visser welke momenteel tweede staat in het kampioenschap exclusief voor vrouwen. Beitske Visser eindigde uiteindelijk net naast het podium op een vierde plek.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt