Mike Rockenfeller wint tweede DTM race op TT Circuit in Assen

ASSEN – Na de spectaculaire race van gisteren waarbij BMW coureur Marco Witmann onder natte weersomstandigheden de winst naar zich toe haalde. Waren de condities op de zondag compleet anders. Door de hoge temperatuur van het asfalt moesten de coureurs tijdens de race rekening houden met hun banden management.

De Nederlander Robin Frijns startte op de derde startrij als vijfde, door een goede start reed hij als derde de haarbocht door. Als gevolg van een remfout om positie twee en de conditie van zijn banden verloor hij meerdere plekken en eindigde hij als zesde. De winnaar van gisteren (Marco Witmann) Startte van de laatste plaats, maar behaalde na een fantastische inhaalslag de tweede plaats.

Audi-rijder Mike Rockenfeller schreef uiteindelijk de tweede DTM race van het weekend op zijn naam. Dit was voor hem de eerste overwinning in twee jaar. NIco Müller maakte het podium compleet. De première van de Duitse toerwagenserie DTM op het TT Circuit in Assen mag zonder meer geslaagd genoemd worden.

Ook de strijdlustige vrouwelijke coureurs die uitkomen in de W series in waren een spektakel. De Nederlandse Beitske Visser eindigde in de eerste race op de zaterdag net buiten het podium. Op de zondag werd er gestart in een omgekeerde startvolgorde en kwam de Nederlandse er helaas niet aan te pas. De Canadese Megan Gilkes won, voor de Britse Alice Powell en de Amerikaanse Sabre Cook. Beitske Visser werd als 14e geklasseerd.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt