Vliegtuig maakt voorzorgslanding na rookontwikkeling in de cockpit

EELDE – Dinsdagochtend even na 09.00 uur maakte een vliegtuig een voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde, nadat deze net was opgestegen. De piloot meldde aan de luchtverkeersleiding dat er rookontwikkeling was in de cockpit. Het toestel is geschikt voor patiëntenvervoer en landde maandagavond vanuit Zagreb op GAE.

Naast de bedrijfsbrandweer van Groningen Airport Eelde (GAE) werd ook de omliggende korpsen van Eelde, Vries, Assen-Oost, Assen-West en Hoogeveen gealarmeerd, omdat het om een middel groot vliegtuig zou gaan. Dit bleek niet het geval te zijn. In het vliegtuig waren in totaal 4 personen aan boord.

Het toestel kon door de piloot veilig aan de grond gezet worden en zelfstandig terug taxiën richting de hangaars. Het toestel is vervolgens aan een inspectie onderworpen. Er kon geen brand worden waargenomen.

Foto’s © Compact Media / 112 Eelde

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt