Jack Aitken zet tijdens de Gamma Racing Day met de nieuwe 900 pk sterke hybrid V6 Renault R.S. 17 een nieuw ronde record op het TT Circuit in Assen

ASSEN – In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 augustus vond er op het TT Circuit in Assen de Gamma Racing Day plaats. Tijdens dit 2-daagse evenement werd het publiek ge-entertaind met onder andere demonstraties van Formule 1 Renault testrijder Jack Aitken, Kawasaki motorcoureur Leon Haslam, oud formule 1 rijder Robert Doornbos en Tim en Tom Coronel.

Robert Doornbos werd op de zondag in de speciale tweezitter vergezeld door een van de bekendste vloggers uit Nederland en in Assen opgegroeide Enzo Knol. Ondanks de zenuwen genoot de youtuber enorm van zijn snelle rit over het circuit. Naast zijn moeder en jongere broertje die hem vergezelde op deze dag legde zijn vriend Bas Gaasbeek, beter bekend als Bas Baas al zijn ervaringen vast. Enzo hield tijden het evenement op het TT Circuit ook nog een meet en greet met zijn veelal jongere fans.

Tijdens het overwegende regenachtige weekend kwam Jack Aitken, test rijder bij het formule 1 team van Renault en 5e in het klassement van kampioenschap in de Formule 2, zondag de baan op om het baanrecord te verbreken. Met een tijd van 1.16.897 zette hij na een aantal opwarmrondes met een langzaam opdrogende baan een nieuw baanrecord neer met zijn R.S. 17 met zo’n 900 pk.

Daarnaast kwam ook Kawasaki coureur Leon Haslam de baan op om met een aantal wheelies en burnouts het publiek te vermaken. Ook de gebroeders Coronel waren weer zoals voorgaande jaren gezamenlijk aanwezig. De broers konden het ook dit jaar niet laten om een aantal donuts te draaien. Dit weekend werd ook bekend gemaakt dat Tim Coronel mee doet met het Expeditie Robinson.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt