Woonboot zinkt aan de Kanaalweg in Blokzijl

BLOKZIJL – De personen die in een woonboot hun vakantie vierden aan de Kanaalweg in Blokzijl moesten deze noodgedwongen afbreken nadat de woonboot zaterdagnacht begon te zinken.

Nadat een van de vakantiegasten een hoop gekraak hoorden en wakker werd zag hij dat de boot behoorlijk schuin stond, nadat hij de anderen wakker maakten kwamen zij tot de schrikbarende ontdekking dat de woonboot aan het zinken was.
Iedereen kon zich op tijd in veiligheid brengen waarna er alarm werd geslagen bij de brandweer die vanuit Vollenhove en Steenwijk ter plaatse kwam.

De brandweerlieden begonnen direct met het wegpompen van het water, bij nader onderzoek bleek de woonboot aan één kant fors onder water te liggen waarbij het water op kinhoogte zat als je er in zou staan.
Omdat de brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn keerden de vakantiegasten noodgedwongen naar huis om daar de nacht door te brengen.
De eigenaar van de woonboot die niet in Nederland aanwezig was is op de hoogte gebracht, navraag leert dat de woonboot niet verzekerd bleek te zijn.

Een bergingsbedrijf zal de woonboot verder uit het water moeten halen om er achter te kunnen komen wat de oorzaak is, vooralsnog is de woonboot niet begaanbaar vanwege de instabiliteit en het gevaar van vallende onderdelen.

Foto’s © Persbureau Steenwyck

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt