Stoffelijk overschot gevonden na langdurige zoekactie naar vermiste zwemmer

Ruinerwold- In de plas Engelgaarde nabij de Weg naar de Bloemen in Ruinerwold werd donderdagmiddag een grote zoekactie gehouden nadat een man niet op zijn afspraak kwam verschijnen.

Volgens een woordvoerder van de politie Noord Nederland was het bekend dat de man bij het water ging zwemmen, nadat echter bleek dat de man niet op een afspraak was verschenen werd er alarm geslagen.
De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit waaronder het duikteam uit Zwolle en een tweetal brandweerboten uit de regio, zij hadden meteen een zoekactie op touw gezet in en rondom het water.
Door de zoekactie werd de gehele plas aangemerkt als plaats delict waardoor toegang niet mogelijk was, na een zoektocht van twee uur verschenen meerdere busjes van de Forensische Opsporing op locatie.

Later in de middag werd er in de plas een lichaam aangetroffen. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een andere locatie om de identiteit en doodsoorzaak definitief vast te stellen.

Foto’s © Compact Media / Fotopersbureau Steenwyck

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt